To επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο καθορίζεται από την Διοίκηση του Νοσοκομείου τις παρακάτω ώρες:

Ώρες Επισκεπτηρίου
Δευτέρα – Παρασκευή 5 – 8 το απόγευμα
Σάββατο & Κυριακή 11 – 1 το πρωί 5 – 8 το απόγευμα

Δεν επιτρέπεται η είσοδος παιδιών κάτω των 12 ετών ως επισκεπτών ή συνοδών

Η τήρηση του ωραρίου επισκεπτηρίου είναι αυστηρή και απολύτως απαραίτητη, μιας και έτσι διευκολύνεται η ανάρρωση των ασθενών και το έργο ιατρών και νοσηλευτών. Οι επισκέπτες και οι συνοδοί πρέπει να απομακρύνονται από τους θαλάμους και τους διαδρόμους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και των ιατρικών επισκέψεων και να μην προκαλούν θόρυβο ή συνωστισμό.

Η επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας είναι πολύ σημαντική. Αλλά εξίσου σημαντική είναι η ηρεμία κατά τη νοσηλεία, η υγειονομική ασφάλεια και οι σωστές συνθήκες περίθαλψης για εσάς και τους άλλους ασθενείς. Η παρουσία των συγγενών και των άλλων επισκεπτών όλο το 24ωρο στους θαλάμους και τους άλλους χώρους του Νοσοκομείου, δημιουργεί ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα, τόσο στους ασθενείς, όσο και στο Νοσηλευτικό Προσωπικό καθώς εμποδίζεται η εκτέλεση των καθηκόντων του. Επειδή οι ασθενείς με σοβαρό πρόβλημα υγείας κουράζονται εύκολα, η επίσκεψη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη.

Εάν ο ασθενής χρειάζεται πραγματικά 24ωρη παρουσία συνοδού,  ζητήστε  ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ από την Προϊσταμένη νοσηλεύτρια του τμήματος νοσηλείας.

Σας παρακαλούμε:

 • Να τηρείτε αυστηρά το ωράριο επισκεπτηρίου.
 • Να συμμορφώνεστε με τους κανόνες λειτουργίας της Διοίκησης και των Τμημάτων του Νοσοκομείου.
 • Το επισκεπτήριο να γίνεται χωρίς πολλές θορυβώδεις συζητήσεις που πιθανόν να ενοχλούν τους άλλους ασθενείς.
 • Η παραμονή συγγενών και φίλων στους θαλάμους νοσηλείας να είναι ολιγόωρη και όχι πολυπληθής. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η είσοδος παιδιών κάτω των 12 ετών με σκοπό την επίσκεψη ασθενών.
 • Μην αφήνετε τα παιδιά να τρέχουν ή να περιπλανιούνται άσκοπα στους διαδρόμους.
 • Οι συνοδοί που παραμένουν στους θαλάμους λόγω ειδικής άδειας, πρέπει να φροντίζουν στη διατήρηση της καθαριότητας. Απαγορεύεται να κάθονται στα κρεβάτια και να βάζουν λουλούδια στους θαλάμους. Η μεταφορά φαγητών-ποτών και άλλων ειδών διατροφής στους ασθενείς δεν επιτρέπεται, επειδή μεταβάλλονται σε εστίες μικροβίων. Επίσης μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών επειδή ακολουθούν συγκεκριμένο διαιτολόγιο και ειδική φαρμακευτική αγωγή.
 • Το Κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.
 • Να διατηρείτε το χώρο καθαρό με σεβασμό στην περιουσία του Νοσοκομείου. Η ρύπανση των διαφόρων χώρων του Νοσοκομείου με χαρτιά, κουτιά κλπ, που εγκαταλείπονται άτακτα μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετες επικίνδυνες λοιμώξεις, όχι μόνο για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους σε αυτό, αλλά και για τους επισκέπτες που προσέρχονται.
 • Να συνεργάζεστε με όλους αυτούς που καθημερινά μοχθούν για την υγεία των ασθενών. Η συνεργασία με όλο το προσωπικό και η υπακοή στις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων, βοηθά όχι μόνο στην καλύτερη εκτέλεση της εργασίας αυτών, αλλά τους δίνεται και η δυνατότητα να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην θεραπεία των ασθενών.

Για να περιορίσετε τον κίνδυνο λοίμωξης κατά την επίσκεψή σας είτε ως ασθενής, είτε ο επισκέπτης/συνοδός στο Νοσοκομείο, σας συνιστούμε:

Πλύσιμο των χεριών!

Το πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης για τη μετάδοση των μικροβίων και των λοιμώξεων, εντός και εκτός του Νοσοκομείου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας

 • πριν και μετά από τη χρήση της τουαλέτας,
 • πριν και μετά την επίσκεψη σε ασθενή.
 • Όταν βήχετε καλύψτε την μύτη και το στόμα! Αν βήχετε ή φτερνίζεστε, πρέπει να καλύψετε τη μύτη και το στόμα σας με μαντήλι που θα το πετάξετε στη συνέχεια σε κάδο απορριμμάτων ή με το μανίκι του ρούχου σας (το πάνω μέρος), όχι όμως με το γυμνό σας χέρι.
 • Μην αγγίζετε με τα χέρια σας τα μάτια, τη μύτη και το στόμα όταν βρίσκεστε στους χώρους του Νοσοκομείου.
 • Ακολουθείτε τις οδηγίες των ιατρών και τις συμβουλές του νοσηλευτικού προσωπικού.
 • Αν επισκέπτεστε το νοσοκομείο για κάποια εξέταση, μπορεί να σας ζητηθεί να πλύνετε με αντισηπτικό σαπούνι τα χέρια σας προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος λοιμώξεων.

Επειδή πιστεύουμε ότι θα συμβάλετε στην προσπάθεια για καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, στο να γίνει γρήγορα καλά ο ασθενής που επισκέπτεστε, αλλά και οι άλλοι ασθενείς του Νοσοκομείου, σας ευχαριστούμε, γιατί η επίσκεψη σας είναι σύντομη και η παραμονή σας πολιτισμένη.