Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
 
 
 
   
 
 
Υποχρεώσεις Ασθενών
 

Πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή & νοσηλεία σας

 1. Κατά την εισαγωγή σας θα πρέπει να δώσετε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που θα σας ζητηθούν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 2. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μας ενημερώσετε για τυχόν άλλα νοσήματα και φάρμακα που παίρνατε πριν την εισαγωγή σας και να συνεργάζεστε με ειλικρίνεια.
 3. Για κάθε παράπονο ο ασθενής και οι συγγενείς να απευθύνονται στους ιεραρχικά υπεύθυνους.
 4. Να έχετε πάντα το βιβλιάριο υγείας, και ασφάλισης, τις εξετάσεις που τυχόν έχετε κάνει στο παρελθόν καθώς και κάθε σχετικό έγγραφο (πληροφοριακό δελτίο, οδηγίες κ.λ.π.).
 5. Αν για κάποιο λόγο χρειάζεται να απομακρυνθείτε από το δωμάτιο σας, ενημερώστε τις Νοσηλεύτριες του Τμήματος.
 6. Η παραμονή συγγενών και φιλικών προσώπων στους θαλάμους να είναι ολιγόωρη και όχι πολυπληθής, και να αποφεύγετε να έχετε μαζί σας παιδιά.
 7. Μην φέρετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά.
 8. Η ησυχία είναι απαραίτητη για την ανάρρωση σας αλλά και για την ανάρρωση των υπολοίπων ασθενών. Θυμηθείτε το και προσπαθήστε να ομιλείτε χαμηλόφωνα με τους επισκέπτες και τους συνοδούς σας και να χρησιμοποιείτε ακουστικά αν θελήσετε να ακούσετε μουσική. Για τον ίδιο λόγο, αλλά και για αποφυγή παρεμβολών σε ιατρικά μηχανήματα, μη κάνετε χρήση κινητών τηλεφώνων.
 9. Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου
 10. Πολύ σημαντική για την λειτουργία του νοσοκομείου είναι και η καθαριότητα. Για τον λόγο αυτό :
  • Διατηρείτε όλους τους χώρους καθαρούς.
  • Μην κρατάτε τρόφιμα, φρούτα, αναψυκτικά και καφέδες, γιατί μετατρέπονται σε εστίες μικροβίων, επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών.
  • Μην διατηρείτε λουλούδια στο δωμάτιο σας. Και τα λουλούδια καθώς μαραίνονται μπορούν να γίνουν εστίες μόλυνσης.
  • Καλό είναι οι επισκέπτες και οι συνοδοί να μην κάθονται στα κρεβάτια των ασθενών. Τα ρούχα των συνοδών μπορεί να έχουν μικρόβια που θα επηρεάσουν αρνητικά την εξασθενημένη υγεία ενός ασθενή.

Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου εργάζεται για εσάς και την υγεία σας, με χαμόγελο και ανθρωπιά. Η καλύτερη ανταμοιβή τους είναι το χαμόγελό σας. Χρήματα ή οποιαδήποτε άλλη αμοιβή, όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά και προσβλητική για το έργο τους.

 
 
      Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία