Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία
 
 
 
   
 
 
Ηλεκτροπληξία
 

Αν βρεθούμε μπροστά σε κάποιο περιστατικό που πιθανολογούμε ηλεκτροπληξία, είναι σημαντικό να μη γίνουμε κι εμείς θύματα. Έτσι, αν το ατύχημα έχει γίνει μέσα σε σπίτι η πρώτη μας κίνηση είναι να κλείσουμε το γενικό διακόπτη παροχής του ρεύματος. Αν το ατύχημα έχει γίνει σε εξωτερικό περιβάλλον (πχ. καλώδια ΔΕΗ), ειδοποιούμε πρώτα τη ΔΕΗ για να διακόψει το ρεύμα, ασθενοφόρο για να έλθει και πλησιάζουμε το θύμα μόνο όταν η προσέγγιση είναι απόλυτα ασφαλής.

Στα θύματα της ηλεκτροπληξίας ακολουθούμε τις αρχές που ήδη έχουν συζητηθεί για τον έλεγχο της αναπνοής και της κυκλοφορίας, και χορήγηση ΚΑΡΠΑ όπου χρειάζεται. Άτομα που δεν έχουν τις αισθήσεις τους τοποθετούνται σε θέση ανάνηψης και ελέγχονται τακτικά.

Περνώντας το ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από το σώμα του θύματος μπορεί να έχει προκαλέσει παύση της λειτουργίας της καρδιάς, και για τη σωστότερη αντιμετώπιση του να χρειαστεί απινίδωση. Είναι σημαντικό λοιπόν να αναφερθεί ότι πρόκειται για περιστατικό ηλεκτροπληξίας όταν ειδοποιούμε για ασθενοφόρο.

 
 
      Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία  
 

7η Υ.Πε. Κρήτης
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
© 2006 Γενικό Νοσοκομείο Κ. Υ. Σητείας

Τηλ. κέντρο: 28430 24311 | Διεύθυνση: Ξεροκαμάρες, 723 00 ΣΗΤΕΙΑ | E-mail: ghsitia@ghsitia.gr
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχεδιασμός: Βασίλης Μηνόπουλος vminop@ics.forth.gr